Aktiviteter

Augusti

27

Plats: Online (troligen via Zoom) När: Två förmiddagar, kl. 9 – 12 den 27:e augusti och den 3:e september

28

Det finns stort intresse för en workshop kring kommunikation, både vad gäller internkommunikation vid lärosäten och målgruppsanpassning av resultaten från projekten. Här har arbetet försenats lite under våren, men steg 1 blir två kortare Zoom-möten för att ringa in de mest relevanta behoven/temana inför en större workshop, preliminärt i september. Anmäl dig här om du vill delta i något (eller båda) av de mindre förberedande mötena, 28 augusti kl 10-12 eller 4 september kl 13-15.
September

1

Den första september genomför vi en workshop om processen att ta fram samverkansavtal samt olika avtalsformer och vad de innebär. Under den digitala workshopen kommer vi att behandla frågor som: Vad behöver stå i en MoU? Vilken/vilka övriga avtal behöver finnas för att samarbetet ska vara reglerat? Hur kan ramavtal användas? Och hur kopplas den enskilda forskaren in på det? När, och av vem, fattas beslut om strategiska resp andra avtal? Och när är ett avtal INTE strategiskt? Riskanalys vid samarbetsavtal – hur bedöms risk? Lärarundantaget – var och hur regleras det? Om du ibland brottas med frågor som dessa är du välkommen att delta i denna workshop om avtal som arrangeras för K3-projekten i samarbete med en avtalsjurist. För att komma till anmälan, klicka här. Passa på och påverka agendan genom att ange frågor som intresserar dig! Zoomlänk skickas ut efter sista anmälningsdag, 26 augusti. Välkommen!

22

Innovation by Collaboration är konferensen som samlar representanter från hela det akademinära innovationssystemet för att lära, inspireras och nätverka med nationella och internationella kollegor. På grund av rådande läge i världen kan man inte ses fysiskt detta år. Men årets konferens kommer inte att ställas in, utan ställer om, och arrangerar Innovation by Collaboration digitalt under en dag, den 22 september 09:00-15:00.
Oktober

14

Nu är ansökan öppen för andra omgången av utbildningen "Perspektiv på samverkan". Läs mer här: https://www.makinguniversitiesmatter.org/perspektiv-pa-samverkan-om-akademins-roll-i-samhallet/

20

Höstens Arenaträff arrangeras av Linnéuniversitetet i Kalmar 20-21 oktober på temat "Samverkan som verktyg för att stärka utbildning" - närmare information kommer under våren!
Se arkivet